Om

Morten Skjoldager, født 1981, har læst socialvidenskab og journalistik på Roskilde Universitet. Han blev ansat på Politiken i 2006 og har – udover et halvt år i Ekstra Bladets gravergruppe – arbejdet for avisen siden da. Gennem det seneste årti har han beskæftiget sig med undersøgende journalistik med særlig fokus på kriminalitet, overvågning, sikkerhed og terrorisme.


I 2006 rapporterede Morten Skjoldager fra terrorsagen i Sarajevo, hvor en ung dansker som den første blev dømt for at planlægge terror. Siden har han dækket terror for Politiken og har gennem det seneste årti researchet i både Danmark og udlandet og har fulgt de mange danske terrorsager.


Morten Skjoldager udgav i 2009 'Truslen indefra – De danske terrorister', som blev nomineret til årets bog af Foreningen for Undersøgende Journalistik. I 2015 bidrog han til udgivelsen 'Understanding Terrorism Innovation and Learning: Al-Qaeda and beyond', et internationalt studie i den aktuelle terrortrussel med bidrag fra udvalgte terrorforskere og journalister fra hele verden.


I 2015 modtog Morten Skjoldager og hans kollega Jakob Sheikh Hørup-prisen for en længere artikelserie

om danske syrienskrigere.


Morten Skjoldager arbejder i dag som nyhedsredaktør på Politiken.